1: Den kan ha oksidert. Da vil øllen smake våt papp. Skjer hvis feks korken er utett eller det på annen måte har kommet for mye O2 til øllet.
2: Det kan ha kommet noe gruff med i produksjonen, flaska ikke var skikkelig rein før tapping etc, jmf
http://www.freakforum.nu/forum/showt...&highlight=tau
3: Det kan være en dårlig batch fra produsenten.
4: De store bryggeriene lager faktisk øllet sitt sterkere enn det som står på oppgitt på flaska, eksempelvis 4,7volumprosent. Dette for å spare plass i bryggertankene og lignende. Så vanner de den ut før flasking. Dette høres rart ut, men er faktisk sant. Skjer det noe kødd i denne prosessen, vannet er av dårlig kvalitet, har mye klor ogl vil jo følgelig resultatet bli deretter.
5: Du kan være "innstilt" på at smaken skal være slik som forrige gang du drakk øl. Jeg hadde en merkelig opplevelse med Ringnes pils etter å ha vært i pilsens hjemland Tsjekkia. Da smakte det revepiss av øllen min, fordi jeg forventa noe helt annet. Ingen andre syns det var noe usmak på det jeg hadde kjøpt.